Accés al contingut
Accés al menú de la secció

 Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat

 

Dia Mundial de la Sèpsia

 
El dia 13 de setembre se celebra el Dia Mundial de la Sèpsia, que respon a una iniciativa de l'Aliança Global contra la Sèpsia (WSD), formada per organitzacions sense ànim de lucre. Durant aquest dia milers d’institucions, societats científiques, hospitals i associacions de malalts de tot el món desenvolupen actes científics i socials per afavorir la lluita contra aquesta malaltia.

La sèpsia es un procés pel qual una infecció pot produir una mala perfusió als òrgans, els lesiona i acaba produint el que s’anomena fracàs multiorgànic i la mort. És una síndrome amb risc vital com l’infart de miocardi o l’ictus, però que actualment a Catalunya provoca més morts que aquestes dues patologies juntes.

El TN migdia del dissabte 13 es va fer ressò d’aquesta problema sanitari i la notícia recull la iniciativa dels hospitals de Mataró, Calella i Blanes per posar en pràctica el codi sèpsia, i la iniciativa de 7 societats científiques , SEM i CatSalut per tirar endavant una proposta d’Instrucció per ordenar l’atenció als pacients afectats.
 
 

Comparteix: Facebook Twitter Delicious
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya